Gelecek STEAM'le Gelecek (Future Will Come With STEAM)

STEAM etkinliklerini okullarda öğrencilerin sistematik bir şekilde geliştirme, bu alanda çalışmalar yapan farklı okul türlerinde ve sosyoekonomik düzeylere sahip kutumlarda görev yapan farklı branşlardaki uzman kişilerin bilgi alışverişi yaparak farklı proje ve inovatif fikirler üretebilmesini sağlamak için projemiz oluşturulmuştur.

Öğrencilerin günlük hayata becerilerinin yanı sıra akademik bilgilerinin de aktarılabilmesi, heterojen gruplarda proje geliştirme beverisi , farklı eğiticilerden aldığı bilgilere adapte olabilme , sunum yapabilme ve proje tanıtabilme becerisinin yanı sıra farklı okul ve yaş grubundaki kişilerle iletişim halinde olabilme gerektiğinde akran danışmanlığı yapabilme gibi öğrencilere geleceğe yönelik mesleklere hazırlama , teknolojinin içerisinde yoğrulmuş zihinlerini proje bazla çalıştırabilmek hedeflerimizdir.

Farklı okul türlerinden öğretmenlerin yer aldığı projemiz sonucunda öğrencilerin hangi düzeyde hangi fikir ve düşünce ile ürün üretebildiği ortaya çıkacak olup, bunların sunumunu gerçekleştirerek yeni fikirlerin doğması için bir ışık olacaktır. Bütün ürünlerin sanal ortamda sergilenmesi, web 2.0 araçlarının etkin kullanılması, farklı kitleri kullanarak veya geri dönüşümsel malzemeleri kullanarak son ürün üretimi konusunda birbirlerini aydınlatacaklar.

18.01.2021 216

18-01-2021