Nature as My School

Okul bahçesinde uygun olan alanlardan her sınıf için bir bölme ayrılmıştır. Bu bölmelerde öğrenciler sınıfları için bir dikim alanı oluştururlar. Her öğrencinin sınıfta kendi fidanı vardır. Her sınıf dikkatle kendi bahçe alanı yetiştirir. Fidan yetiştiriciliği ve seracılık faaliyetleri yapılmaktadır.

Tüm sınıflar hangi sebzenin hangi mevsimde yetiştirileceğini öğrenir. Buna ek olarak, köylerinin yerel tohumları hakkında bilgi edinebilir ve aynı zamanda yerel tohumlarını yetiştirebilir ve koruyabilirler. Bahçelerin sulanması ve bakımı öğrencilere aittir. Danışman öğretmen gönüllü öğrencilerle çalışır.

Projenin amaçları: Yetiştirilen ürünleri pişirmek ve öğle yemeğinde tüketmek.

Ürünleri pazarda satmak ve girişimcilik öğrenmek.

Okulları için mali kaynaklar yaratmak, bu kaynaklarla okulun eksikliklerini karşılamaya çalışmak.

Bu çaba okula karşı olumlu bir tutum geliştirmeye yardımcı olur.

Derslerini sınıftan ziyade bahçede işleyen öğrencilerin fen dersine karşı olumlu bir tutum geliştirmek.

Kendi bahçelerinde mahsul üretme ve satma aşamasında iletişim, iş birlikleri, yaratıcılık ve problem çözme davranışlarını artırarak eleştirel düşünmeyi geliştirmek.

18.01.2021 197

18-01-2021